Pečuj o sebe Je to snadné 

Znáte to, když na vás ze skříně pokukuje a smyslně se usmívá tabulka čokolády? Představujete si tu lahodnou chuť a vůni, pomalu vám začínají téct sliny koutky úst. Stojíte a přemýšlíte zda ji rozbalit a dát si alespoň kousíček, jen jednu řadu. Snažíte se odolat ale často marně, padne řada, dvě, půlka a nakonec ve vás zahučí celá. Těch pár...

Fytoterapie

26.11.2018

Pojem "lidová medicína" (často pohrdavě používaný "ortodoxními" lékaři) rozhodně není synonymem humbuku, podvodu, šarlatánství a mastičkářství. Označuje znalosti použití bylin a přírodních léčiv, získávané a shromážděné mnoha generacemi po staletí. Jednou z funkcí moderní vědy musí být zachránit tento poklad lidové moudrosti, oprostit jej...

V oblasti prevence se úspěšně uplatňuje řada léčivých bylin, které lze užívat dlouhodobě bez nepříznivých vedlejších účinků. Fytoterapie má význam také pro rekonvalescenci a rehabilitaci. Léčivé byliny lze používat ještě během klinického léčení a následně pak v domácím léčení.

Je nezbytné definovat roli léčivých bylin v moderní medicíně. Nejsnazším způsobem je ohlédnout se zpět do minulosti, kdy nastaly podobné situace. Asi 1000 let před naším letopočtem Asclepios z Thessaly, jeden z největších lékařů starověku, o použití léčebných nástrojů napsal:

Máme moře lékařů a všichni jsou specialisté na určitý kousek člověka. Jeden se zabývá nemocí mozku a psychiky, druhý nemocí očí, třetí nemocí srdce, další řeší plíce, další střeva,...atd.

Jde o velmi bolestivé onemocnění, které může také spustit chemoterapie. Chci vám ukázat, jak svou nemoc můžete mírnit přírodní cestou - terapií vitálními látkami, a redukovat tak bolestivost.

Buňka je základní, stavební a funkční jednotka živých organismů. Vyšší organismy, jako jsme my sami, jsou společenstvími buněk odvozených růstem a dělením od jedné základní buňky. Spojováním jednotlivých buněk vznikají tkáně, spojováním tkání pak orgány, orgánové systémy a nakonec celý organismus.

Monika Hofmanová. Jiřího Potůčka 1, Pardubice, 530 09
Vytvořeno službou Webnode Cookies